Mesajul IPS Inochentie de Rwanda și Burundi pentru români (Paște 2021)

Urarea de Paște a Mitropolitului Inochentie de Rwanda și Burundi adresată tuturor românilor:

Iubiți frați și surori în Hristos, vă salut în numele Dumnezeului Treimic!

Vreau să urez tuturor prietenilor noștri din România și tuturor credincioșilor ortodocși un Paște binecuvântat!

Arhim. Vasile B. :

În Africa, oamenii au cunoscut mai întâi romano-catolicismul. Deoarece ei au fost primii misionari care au venit în Africa să evanghelizeze. Iar ortodocșii au venit la final, după catolici și protestanți. Și poți găsi chiar unele țări fără ortodocși. Pentru că în unele țări africane nu se știe că există creștinism ortodox.

IPS Inochentie:

Nu sunt primul episcop. A fost un episcop aici înaintea mea. El a slujit aici 3 ani. Eu am fost în Kenya, unde am slujit ca preot și de asemenea ca decan academic. Sunt aproape 8 ani de când sunt aici: în Burundi, Rwanda și Congo de Est.

Este ca în perioada apostolică, orice ce am face.

Noi nu avem biserici permanente, dar încercăm… Aici în Burundi avem 9 preoți și de asemenea în Rwanda 9 preoți.

Arhim. Vasile B. :

Noi știm că Doctorul este Dumnezeu. Și dacă cineva merge să ia Trupul și Sângele lui Hristos, el nu se poate îmbolnăvi. Tu vei fi puternic, puternic. Pentru că Sângele și Trupul lui Hristos nu ne pot aduce boală sau altceva rău.

IPS Inochentie:

Dar datorită COVID, în Rwanda este foarte dificil pentru că ei nu permit copiilor sub 18 ani să vină la biserică sau să se adune împreună dar ne rugăm și nădăjduim că această problemă COVID se va sfârși.

În ceea ce privește convertirea la ortodoxie, este foarte bine să facem acțiuni sociale, dar trebuie să fim foarte, foarte atenți: ne putem concentra pe problemele sociale și să uităm de cele spirituale. Așadar trebuie să le combinăm pe amândouă: să facem cele duhovnicești, dar să ne ocupăm și de problemele sociale. Deoarece chiar și alte biserici ne-ortodoxe fac astfel de lucruri.

Dar rugăciunea noastră este să ajutăm oamenii fără a aștepta ca ei să se boteze ortodox. Altfel, se vor simți înșelați, că noi atragem oamenii făcând acțiuni sociale. Este foarte bine să le facem și pe acestea…

Puteți dărui pentru următoarea ediție a taberei de copii din Rwanda / Burundi cu un click aici.