3,5% pentru Asociația Hristos în Africa

Doamne ajută!

Probabil toţi ştiţi deja că puteţi redirecţiona 3,5% din impozitul anual salarial către o organizaţie neguvernamentală. Pentru a direcționa către Asociația Hristos în Africa completați formularul:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Redirecționează gratuitPasul 1 din 3
Nume

Sistemul “3,5%” permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 3,5% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentala. Este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se intamplă cu impozitele lor.

A apărut astfel o formă de parteneriat între cetăţean, autorităţi fiscale şi sector ONG. Practic cetăţeanul spune statului modul în care vrea să fie cheltuită o parte din impozitul său.

Adică, dumneavoastră nu scoateţi nici un ban din buzunar. Puteţi redirecţiona însă, 3,5% din cei care oricum “sunt scoşi din buzunar” dinspre stat, spre o organizaţie la alegere.

Cum vor fi folosite sumele strânse? Banii proveniți din formularul de 3,5% vor fi folosiți pentru continuarea activităților Asociației Hristos în Africa.

Dacă alegeţi să direcţionaţi aceşti 3,5% către noi , vă mulţumim şi vă informăm cum puteţi face aceasta.

Cerere 230 <– daţi click dreapta aici, descărcați (Save link as…), îl deschideți cu Acrobat Reader (pentru a instala Acrobat Reader folosiți acest link) şi printaţi acest formular. 

Partea cu datele Asociației au fost deja completate, ca să vă fie cât mai uşor. Dumneavoastră mai aveţi de completat doar partea de sus, ce ţine de datele personale.
Nu este neapărat necesar să completaţi suma pentru susţinerea entităţii nonprofit. Organul fiscal va calcula şi va vira suma admisă, conform legii. Deci, câmpul sumă rămâne necompletat.

Mai departe, aveţi două opţiuni:

  1. Descărcaţi, tipăriţi şi completaţi declaraţia tipărită pe care o scanați și ne-o trimiteți prin e-mail. Mai departe ducem noi declaraţia la Administrația Locală a Finanţelor Publice sau o expediem prin poştă la administraţia fiscală de care aparţineţi până la 25 mai a.c..

sau:

  1. Puteţi depune personal declaraţia completată la organul fiscal de care aparţineţi (Administraţia locală a Finanţelor Publice) sau îl trimiteți prin poştă până la 25 mai a.c.. Există și posibilitatea de a-l depune on-line.

ATENŢIE! La domiciliu vă rugăm să completaţi cu datele din buletin. Chiar dacă staţi în chirie şi/sau aveţi flotant completaţi tot cu adresa domiciliului din buletin. Fiecare persoană este arondata unei administraţii fiscale în funcţie de adresa domiciliului din buletin şi declaraţia se depune la administraţia respectivă personal sau prin poştă.