Salariul părintelui profesor Petru este de 90.000 de franci rwandezi (~ $ 94) pe lună. Acest venit acoperă costurile de alimentație, taxele școlare și alte nevoi ale gospodăriei.

La începutul anului 2021, una din fete s-a îmbolnăvit, iar tratamentul costă 70.000RWF. Acum, un alt copil are probleme de sănătate. La toate acestea se adaugă alte cheltuieli cu taxele școlare.

Taxele școlare pentru copiii Pr. Petru

3 din 5 donații
lei
 
Alege metoda de plată
Informații personale

Info Card Bancar
Aceasta este o plată criptată securizată SSL.

Total Donație: 127.00 lei O singură dată

Après la pluie, le beau temps – adevărat sau fals?

Așa se întreabă părintele Petru dacă vom avea sau nu speranță de o viață normală după această pandemie (boala COVID-19).

Fr. Petros Family
Pr. Petru cu Sarah și Metodie

Niragire Esperance este o femeie de 32 de ani, căsătorită cu Jean-Pierre Bicamumpaka, care este preot creștin-ortodox și profesor de limbile franceză și kinyarwanda la școala privată Highland School din Nyamata. Când este nevoie el poate suplini catedrele de limba engleză, matematică, studii sociale sau științe.
Ei locuiesc în orășelul Nyamata, împreună cu cei trei copii: Tom, Sarah și Metodie.

Casa pr. Petru

Nyamata este locul de naștere al ortodoxiei în Rwanda.

Preotul este primul la care au apelat enoriașii în timpul izolării. Astfel că, în ​​ciuda dificultății financiare a familiei sale, prezbitera Esperance a dat din ceea ce nu a avut, pentru acei oameni care i-au cerut ajutorul din parohie. Dumnezeiasca Liturghie este oficiată la domiciliu de părintele Petru, împreună cu soția și copiii.

Slider image
Slider image
Slider image

Încurajează educația copiilor

Scopul educației este de a pregăti copiii noștri pentru viitor. De aceea părintele își trimite copiii la o școală privată care oferă educație de înaltă calitate, în timp ce la școlile guvernamentale gratuite calitatea educației este scăzută.

Taxele de școlarizare ale copiilor:

Tom (cel mai mare) are nevoie de 120.000 de franci rwandezi (~510 lei) pentru anul 2 din ciclul superior al liceului.

Sarah –  cel de-al 2-lea copil, care este elev la școala primară unde predă tatăl ei, are nevoie de 80.000 rwf (~340 lei).

Metodie – ultimul născut va necesita, de asemenea, 80.000 rwf (~340 lei) pentru clasa pregătitoare de la aceeași școală – Highland School.

Ei au nevoie de sprijin, pentru a asigura educația copiilor – de care depinde viitorul bisericii și al lumii, în general.

Facem un apel umil de a achita taxele de școlarizare pentru cei trei copii. Dacă familia nu va avea alte mijloace financiare, copiii ar putea să nu poată să meargă la școală.

Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image

Ajutorul tău este o faptă bună

„În calitate de preot și cap al familiei mele, eu trebuie să am grijă atât de familia cât și de enoriașii mei. În cazul în care copiii mei ar avea pe cineva care să le sponsorizeze educația, eu voi putea folosi puținii bani de buzunar pentru a ajuta unii dintre credincioși mai flămânzi. Trebuie să mă îngrijesc și de turma mea.”

Suspendarea contractului de muncă al pr. Petru

Mai sus este documentul de suspendare a contractului de muncă a părintelui Petru, între lunile mai și septembrie. În această perioadă părintele nu a mai primit salariu.

Părintele ne-a mulțumit pentru că, prin generozitatea voastră, a achitat taxele pentru Sarah. Acum guvernul a redeschis școlile în capitală și părintele și-a reluat activitatea.

Cu toate aceste nevoile financiare ale familiei sunt mari: Sarah s-a îmbolnăvit, iar mezinul familiei a avut un accident casnic. Mai jos mesajul primit sâmbătă, 23.01.2021:

Oricum ar fi, accesul la nevoile de bază este redus, mai ales că nu își permit să plătească asigurarea de sănătate.