Salariul părintelui profesor Petru este de 90.000 de franci rwandezi (~ $ 94) pe lună. Acest venit acoperă costurile de alimentație, taxele școlare și alte nevoi ale gospodăriei.

La începutul anului 2021, una din fete s-a îmbolnăvit, iar tratamentul costă 70.000RWF. Acum, un alt copil are probleme de sănătate. La toate acestea se adaugă alte cheltuieli cu taxele școlare.

Taxele școlare pentru copiii Pr. Petru

10 din 10 donații
lei
 
Alege metoda de plată
Informații personale

Info Card Bancar
Aceasta este o plată criptată securizată SSL.

Total Donație: 127.00 lei O singură dată

Après la pluie, le beau temps – adevărat sau fals?

Așa se întreabă părintele Petru dacă vom avea sau nu speranță de o viață normală după această pandemie (boala COVID-19).

Fr. Petros Family
Pr. Petru împreună cu soția și copiii: Tom, Sarah și Metodie (de la dreapta la stânga)

Niragire Esperance este o femeie de 32 de ani, căsătorită cu Jean-Pierre Bicamumpaka, care este preot creștin-ortodox și profesor de limbile franceză și kinyarwanda la școala privată Highland School din Nyamata.

Fr. Petros Family
Pr. Petru la școala unde predă

Când este nevoie el poate suplini catedrele de limba engleză, matematică, studii sociale sau științe.
Ei locuiesc în orășelul Nyamata, împreună cu cei trei copii: Tom, Sarah și Metodie.

Casa pr. Petru

Nyamata este locul de naștere al ortodoxiei în Rwanda.

Preotul este primul la care au apelat enoriașii în timpul izolării. Astfel că, în ​​ciuda dificultății financiare a familiei sale, prezbitera Esperance a dat din ceea ce nu a avut, pentru acei oameni care i-au cerut ajutorul din parohie. Dumnezeiasca Liturghie este oficiată la domiciliu de părintele Petru, împreună cu soția și copiii.

Slider image
Slider image
Slider image

 

Încurajează educația copiilor

Eu le-am cerut rezultate bune la învățătură, acum ei îmi cer să le plătesc taxele școlare. Eu pregătesc fie un doctor bun, un preot sau un profesor, pentru anii care urmează…

Așa ne-a scris părintele Petru la final de luna mai 2021.

Scopul educației este de a pregăti copiii noștri pentru viitor. De aceea părintele își trimite copiii la o școală privată care oferă educație de înaltă calitate, în timp ce la școlile guvernamentale gratuite calitatea educației este scăzută.

Taxele de școlarizare ale copiilor:

Tom (cel mai mare) are nevoie de 120.000 de franci rwandezi (~510 lei) pentru anul 2 din ciclul superior al liceului.

Tom învață la școala de seniori, anul 2 și are de asemenea rezultate foarte bune:

Tom school results
Rezultatele școlare ale lui Tom pe sem. 2 – 2021

Sarah –  cel de-al 2-lea copil, care este elev la școala primară unde predă tatăl ei, are nevoie de 80.000 rwf (~340 lei).

Sarah in her classroom
Sarah în clasa ei

Metodie – ultimul născut va necesita, de asemenea, 80.000 rwf (~340 lei) pentru clasa pregătitoare de la aceeași școală – Highland School.

 

Ei au nevoie de sprijin, pentru a asigura educația copiilor – de care depinde viitorul bisericii și al lumii, în general.

Facem un apel umil de a achita taxele de școlarizare pentru cei trei copii. Dacă familia nu va avea alte mijloace financiare, copiii ar putea să nu poată să meargă la școală.

Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image


Update 15.07.2021:
Mai jos este mesajul (tradus în română) și câteva imagini trimise de părintele Petru pe care îl susținem prin intermediul dvs..:

„Vă mulțumesc mult pentru sprijinul educațional pe care l-ați acordat copiilor mei. Domnul Dumnezeul nostru să vă răsplătească înmulțit în schimb!!! Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Sunt bucuros să vă trimit rezultatele școlare ale fiului meu Methodius și ale fiicei mele Sarah. Fiica mea, Sarah, este până acum cea mai bună interpretă în cadrul concursului de școală primară, cu cel mai bun rezultat pe țară, desfășurat la Hotel ARENA. Acest lucru este posibil pentru că taxele școlare au fost plătite la timp.

Vă mulțumesc mult, Domnul să vă dea mulți ani de viață!

Restul sumei primite va fi folosită pentru a avea grijă de membrii familiei mele în aceste perioade de lockdown și pauze lungi (în Rwanda este un nou lockdown acum, în iulie 2021), precum și de persoanele nevoiașe, care uneori vin să ceară ajutor de la Biserică (preot.) Fie ca Domnul Dumnezeul nostru să binecuvânteze persoana care donează de bunăvoie pentru slava lui Dumnezeu.

Credincioșii sunt acum fericiți că Biserica lor ortodoxă își aduce aminte și se gândește la ei într-o astfel de perioadă!🙏🏿⛪⛪.

În timpul vizitei mele pastorale, am fost însoțit de Thomas Kizito Papadopoulos.”

Update 29.05.2021: Părintele a reușit să achite integral taxele Sarei pe semestrul 3 și ne transmite:

Vă mulțumesc pentru dragoste, ajutor și grijă.
A fost atât de uimitor să plătesc taxele școlare pentru copiii mei. A fost o povară dificilă pentru mine să plătesc pentru ei.
Obișnuiam să plătesc în rate din cauza insuficienței salariului meu.
Domnul să vă dăruiască binecuvântările Sale nesfârșite.
Am retras toată suma pe care mi-ați trimis-o. Astfel, o folosesc pentru a plăti și a rambursa celor cărora le datorez bani pe care îi împrumutasem de la ei.
Eu, și copiii mei suntem fericiți. Totul este până acum perfect.

SMS for payment confirmation
Chitanța de plata a taxelor

În postul Paștelui părintele a contiuat actele de binefacere pentru membrii comunității sale, dintre care cele mai vulnerabile au fost femeile.

Ne-a trimis notele lui Sarah, care se menține mereu prima din clasă de când a început școala. Ea este în anul 4 la școala primară.

Sarah - fiica mare
Carnetul de note al Sarei

Ajutorul tău este o faptă bună

„În calitate de preot și cap al familiei mele, eu trebuie să am grijă atât de familia cât și de enoriașii mei. În cazul în care copiii mei ar avea pe cineva care să le sponsorizeze educația, eu voi putea folosi puținii bani de buzunar pentru a ajuta unii dintre credincioși mai flămânzi. Trebuie să mă îngrijesc și de turma mea.”

Suspendarea contractului de muncă al pr. Petru

Mai sus este documentul de suspendare a contractului de muncă a părintelui Petru, între lunile mai și septembrie. În această perioadă părintele nu a mai primit salariu.

Părintele ne-a mulțumit pentru că, prin generozitatea voastră, a achitat taxele pentru Sarah. Acum guvernul a redeschis școlile în capitală și părintele și-a reluat activitatea.

Cu toate aceste nevoile financiare ale familiei sunt mari: Sarah s-a îmbolnăvit, iar mezinul familiei a avut un accident casnic. Mai jos mesajul primit sâmbătă, 23.01.2021:

Oricum ar fi, accesul la nevoile de bază este redus, mai ales că nu își permit să plătească asigurarea de sănătate.

X